Dreumes en Peuter en muziek

Dreumes en muziek Fluxus Zaandam

Muziek maken en liedjes zingen: dreumesen en peuters genieten ervan. Daarnaast is het zingen van liedjes ook goed voor de taalontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Je kunt er natuurlijk thuis mee aan de slag of samen met je dreumes of peuter op muziekles: samen luisteren, zingen, spelen en bewegen!


Maandag 13 november 2017 waren we weer met de kindjes en de ouders in Stichting Hervormd Centrum Pennemes in Zaandam. Wat ontzettend leuk om samen liedjes te zingen en muziek te maken!
Hier een reactie van Nicoline, de activiteitenbegeleidster van kleinschalig wonen:
“We kijken, net als vorig jaar, weer terug op een fijne ochtend met betoverende muziek en heerlijk puur enthousiasme van de kindjes. Een ochtend waarbij je de pure positieve energie voelt stromen. De bewoners die zo van jullie genieten. Een bewoonster die bijna niet meer lacht of praat, kletste honderduit over de peuters: “wat een mooi rokje”, ‘kleine handjes”, en ook over andere dingen kwam het gesprek weer op gang. Het meedoen, het contact maken, wat een fijne saamhorige sfeer je weet te creëren door je muziek en de rust, openheid en vriendelijkheid die je uitstraalt. Voor elke bewoner een verrassend leuk begin van de dag. Een bewoner die de hele dag over de gang heen en weer loopt en zich regelmatig stoort aan zijn omgeving, liep heel voorzichtig tussen de peutertjes door en maakte contact, een glimlach, en nam de rust om bij ons te gaan zitten en te genieten. Een mopperige dame die ontdooide bij het zien en horen van de kleintjes. En alle anderen natuurlijk voor wie het een aangename doorbreking is van de dagelijkse beslommeringen.
Mooie momenten vol van emoties…”

Tijdens Dreumes en Peuter en Muziek worden allerlei liedjes gezongen en bijbehorende spelletjes gedaan. Er wordt gedanst, geluisterd, geïmproviseerd en gebruik gemaakt van voor jonge kinderen geschikte instrumentjes. Tijdens de lessen staan de kinderen centraal, alle activiteiten passen bij hun leeftijd. Het is de bedoeling dat muziek een plaats krijgt in het dagelijks leven. Het is niet belangrijk of u mooi kunt zingen, noten kunt lezen of een instrument bespeelt. Het gaat om het plezier dat u samen heeft tijdens de muzikale activiteiten!

Doelstellingen

  • stimuleren dat er in het gezin weer gezongen of anderzijds muzikaal gespeeld wordt;
  • aanbieden van verschillende liedjes en spelletjes die geschikt zijn om tijdens de dagelijkse routine met en voor kinderen te zingen en te spelen;
  • de mogelijkheid scheppen voor het leggen van sociale contacten tussen de ouders en de kinderen;
  • de ouders bewust maken van de mogelijkheid om via muziek, met name zingen, een plezierig contact te krijgen met hun kind;
  • het gegeven dat men geen muzikaal talent hoeft te zijn om met zijn/haar kind te zingen.

Peuter en muziek Pelikaan Krommenie

Dreumes en Muziek (voorheen muziek op schoot)
Vanaf de eerste dag van het bestaan wordt een kind geconfronteerd met allerlei geluiden en ritmes, het slaan van de klok, het klinken van de deurbel en vast en zeker met de wiegeliedjes die u zingt. De ontwikkeling van een dreumes gaat razendsnel. De cursus dreumes en muziek, waarin schoot- en loopliedjes aan bod komen, sluit daar speels op aan.
Leeftijd: 1 – 2,5 jaar
Aantal lessen: 10
Dagen: dinsdag en vrijdag
Start: januari, april en september
20130305_093439

Peuter en Muziek
Vindt u het leuk om uw kind de bekende liedjes van vroeger te leren, maar bent u de tekst of de melodie vergeten? Tijdens deze cursus haalt u uw kennis van de oude vertrouwde deuntjes beslist op. Ook leert u er de liedjes van nu. De kinderen krijgen de kans om verschillende instrumentjes te onderzoeken op mogelijkheden om klank voort te brengen.
Leeftijd: 2,5 – 4 jaar
Aantal lessen: 10
Dagen: dinsdag en vrijdag
Start: januari, april en september
Dreumes en Peuter en Muziek Fluxus Zaandam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *