Biografie

Kerstconcert 2012Mijn naam is Njola Ritzen. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Klassiek Dwarsfluit aan het Conservatorium van Alkmaar, waar ik les had van Eugénie van der Grinten. Naast de dwarsfluit heb ik me ook gespecialiseerd in het bespelen van de piccolo.

Ik speel in trio Saen Amare (fluit, trompet en piano), in het Djinja Fluitkwartet en geef optredens met diverse pianisten/organisten. Daarnaast speel ik in begeleidingsorkesten bij musicals (o.a. The Wizz, Beauty & The Beast, Aida en Wat zien ik?). In deze orkesten speel ik naast dwarsfluit, piccolo en altfluit, ook alt- en tenorsaxofoon. Ook wordt ik regelmatig gevraagd voor gastoptredens.

Ik geef dwarsfluit-, piccolo-, blokfluit- en saxofoonles aan kinderen en volwassenen. Dit doe ik zowel privé als in de vorm van (korte) cursussen tijdens schooluren of als naschoolse activiteit op basisscholen in de Zaanstreek. Sinds 2016 geef ik ook panfluitles. Ik heb gestudeerd bij Geert Hoes in Alkmaar.

Mijn eerste concert 4Project “Mijn Eerste Concert” Saens Harmonie Orkest Assendelft.

Sinds september 2000 geef ik cursussen Dreumes en Peuter en Muziek (muzikale vorming voor kinderen van 1 tot 4 jaar) bij Fluxus, Centrum voor de Kunsten te Zaandam, bij muziekvereniging ZFC te Zaandijk en bij buurthuis SCWO te Wormer. Ook hierin ben ik gespecialiseerd: in 1999 heb ik mijn diploma behaald bij de Afdeling Na- en Bijscholing van het Conservatorium van Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *