Informatie en voorbeeld programma Anja en Njola

Anja en Njola 25-01-2014 in Zorgcentrum Souburgh te WaddinxveenWij geven als duo regelmatig concerten, o.a. in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Onze concerten hebben verschillende thema´s. Het programma wordt in gedeelten toegelicht, zodat er contact is met het publiek. Bij het thema “Dansen uit verschillende landen door de eeuwen heen” zal ik u wat meer informatie geven.

De muzikale reis begint in Engeland  met o.a. het bekende Auld lang syne, Greensleeves en Aria van John Rutter. Daarna gaan we naar Noorwegen (de Noorse Dans van Grieg). Vervolgens richting het oosten: Rusland, het land van de vele balletten van Tschaikowsky en het bekende Kalinka. We gaan verder naar Roemenië met de Donauwellen. Hierna komen we in Duitsland met Bach, Beethoven en Brahms (de Hongaarse Dans). Van Duitsland gaan we naar Oostenrijk met muziek van Schubert, Von Gluck en Joh. Strauss (walsen).

Na de pauze muziek van Mozart: Rondo alla Turca, een mooi adagio. De reis gaat verder naar Italië: van Mercadante het Rondo Russo (Berdien Stenberg) en Spring (Voorjaar) van Vivaldi. Dan Frankrijk: muziek van Offenbach (de bekende Barcarolle en de Can-can), Martini (Plaisir d´Amour) en van Bizet de Habanera. Allemaal bekende melodieën, die stuk voor stuk zachtjes kunnen worden meegezongen. Van Frankrijk gaan we naar Amerika: Edelweiss en Do, re, mi uit The Sound of Music, We´ll meet again van Vera Lynn. En tot slot komen we in Nederland met de bekende  Zuiderzeeballade, Tulpen uit Amsterdam en Aan de Amsterdamse grachten.

Anja van der Ploeg is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam: hoofdvak orgel, kerkmuziek en piano. Ze is als organiste/pianiste/kerkmusica werkzaam in verschillende kerken (de Pauluskerk te Lisse , de P.G. Heemskerk en de Ichthuskerk te IJmuiden) en geeft leiding aan het combo Tehillah in Rijnsburg. Ze is de vaste begeleidster van het Themakoor te Wijk aan Zee (St. Odulphuskerk). In Velserduin (psychogeriatrische zorg en dagbehandeling ) te IJmuiden speelt zij elke week bij de kerkelijke diensten. Zij is dirigente van het kinderkoor The Pearls in Heemskerk. Verder geeft ze regelmatig concerten, zowel solistisch als in combinatie met andere musici. Tenslotte behoort een uitgebreide lespraktijk (orgel en piano) tot haar activiteiten.
Informatie over mijzelf kunt u vinden onder het kopje “Biografie”.

Voorbeeldprogramma

Klik op de foto voor een vergroting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *